Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért olyan nehéz az élet?
  2023-08-20 21:13:35, vasárnap
 
  Miért olyan nehéz az élet?

,,Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.
Mert azt akarjuk, testvéreim, hogy tudjatok arról a nyomorúságról, amely Ázsiában ért minket: rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk. Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem Istenben, aki feltámasztja a halottakat; aki ilyen halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít, mivel ti is segítségünkre vagytok az értünk mondott könyörgéssel, hogy a ránk áradt kegyelemért sokan sokféleképpen mondjanak értünk hálaadást." (2Kor 1,3-11)

Este fél 11 körül jött az értesítés, hogy valaki meghalt. A lelkész felakarta hívni a gyászoló családot. Mielőtt azonban felhívta volna a családot, az elhunyt anyja már hívta . A fia drogot vett be, és aznap este meghalt. Miközben a lelkész öltözködött, hogy elmenjen ahhoz a családhoz, azon gondolkodott, hogy mit mondjon. Amikor odaért, mindenki zavartan állt körülötte. Végül az anya félrehívta, és könnyein keresztül feltette neki az elkerülhetetlen kérdést. Miért? Miért hagyta Isten, hogy ez történjen a fiával?
A lelkésznek nem volt kielégítő válasza erre a kérdésre. Amikor elgondolkodsz ennek a halálraítélt nemzedéknek a problémáin, amikor annyi szenvedést látsz, amit nem tudsz megmagyarázni, még a legbuzgóbb hívő is felnéz az égre, és felkiált: Miért? Miért én? Miért pont most? Miért ez?
A kérdés évszázadokon és minden nemzedéken keresztül elhangzik. Előbb vagy utóbb mindannyian feltesszük. Ha még nem tetted meg, meg fogod tenni. Ez egy olyan kérdés, amire nincs könnyű válasz. Valóban, a legerősebb hívők is elgondolkodtak néha Isten útjain. Ha Jób sosem kapott teljes választ, akkor én mire számíthatok? Ahogy olvasom a Bibliát, nem hiszem, hogy erre a kérdésre csak egy válasz létezik.

EGY VÁRATLAN VÁLASZ

De vannak válaszok. A hívő férfiak és nők évszázadokon keresztül igaznak találták ezeket. A Bibliában található egyik válasz meglephet benneteket. Az Újszövetségben, a második korintusi levélben találjuk. Az első fejezet első verseiben olyan nézőpontot fedezhetünk fel az élet szívfájdalmaival kapcsolatban, amely segíthet nekünk.
Amikor tragédia történik, a legtöbben hátratekintünk, a múltba tekintünk, és az elmúlt napokban kutatunk, hátha találunk valamilyen be nem vallott bűnt vagy egy meg nem tett jótéteményt. Keressük azt a kirívó vétséget, amely megmagyarázza, miért érte utunkat a szerencsétlenség. Talán, gondoljuk, valami be nem vallott bűn fog felemelkedni, hogy üdvözöljön minket, és meglesz a válaszunk. "Aha!" - mondjuk - "Megérdemeltük ezt a tragédiát".
A kísértés, hogy ezt tegyük, szinte ellenállhatatlan, de ez a megközelítés szinte mindig zavarba ejt és csalódást okoz. Ki tudja úgy összegezni az életét, hogy biztos lehet benne, hogy mindent pontosan összeszámolt?
A 2Korinthus 1:3-11-ben egy másfajta megközelítést fedezhetünk fel az élet megpróbáltatásaihoz. Bizonyos dolgok azért történnek velünk, hogy amikor Isten megvigasztal minket, akkor képesek leszünk megvigasztalni valaki mást. Itt egy fontos alapelvet tanulunk meg az egész életre vonatkozóan. Nem az számít, hogy mi történik velünk, hanem az, hogy hogyan reagálunk rá. Évekkel ezelőtt valaki azt mondta a barátjának: "Amikor nehéz idők jönnek, légy tanuló, ne áldozat". Gondolkodjunk el ezen egy pillanatra.
Légy tanuló, ne áldozat
Az áldozat azt kérdezi: "Miért történt ez velem?"
A tanuló azt kérdezi: "Mit tanulhatok ebből?"
Az áldozat ránéz másokra, és felkiált: "Az élet nem igazságos".
A tanuló ránéz az életre, és azt mondja: "Ami velem történt, bárkivel megtörténhetett volna".
Az áldozat inkább panaszkodik, minthogy megoldást találjon.
A tanulónak nincs ideje panaszkodni, mert azzal van elfoglalva, hogy a legjobbat hozza ki a helyzetéből.
Az áldozat azt hiszi, hogy a nehéz idők azért jöttek, mert Isten meg akarja büntetni.
A tanuló megérti, hogy Isten azért engedi meg a nehéz időket, hogy segítsen neki növekedni.
Az áldozat úgy véli, hogy Isten elhagyta őt.
A tanuló mindenben Isten kezét látja, még az élet legrosszabb pillanataiban is.
Ez az igazi keresztyén álláspont. Annyira hiszünk Isten szuverenitásában, hogy amikor nehéz idők jönnek, hisszük - sőt, meg vagyunk győződve! -, hogy Isten valahogyan, valamilyen módon a mi javunkra és az Ő dicsőségére munkálkodik. Pál apostol is ezt mondja a Róma 8:28-ban. A korintusiakhoz írt levelének elején ugyanezt az igazságot egy kicsit másképp fogalmazza meg. Itt megtudjuk, hogy a nyomorúság négy pozitív előnnyel jár számunkra.

1.KÖZELEBB VISZ MINKET AZ ÚRHOZ

,,Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is." (3-5 versek)

A te és az én életemben is isteni szándék munkálkodik, és ez az isteni szándék Istennel kezdődik. Pál az "irgalom Atyjának" nevezi őt. Sok évvel ezelőtt tanultam erről és még mind a mai napig tanulok. Két fiúnk van, a nagyobbik kiskorában vízfejűségben szenvedett, a kisebbik pedig 12 éves korától idegrendszeri megbetegedésben szenved. Nem vagyok tökéletes apa, de sok mindent megtettem a fiaimért, hogy meggyógyuljanak, hogy könnyebb legyen a földi életük. Vajon Isten kevesebbet tett és tesz értem ennél? Nem, Ő sokkal többet tett és tesz értem. Ő az irgalom Atyja.
Figyeljük meg, mit mond a 4. vers: "Aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban". Amikor beteg vagyok, ő ott van az ágyam mellett. Amikor elfogy a pénzem, ő ott van velem a szegénységemben. Amikor az orvos azt mondja: "Nem tehetünk semmit", ő ott van, hogy megvigasztaljon. Amikor gyűlölnek és megvetnek, ő mellettem áll. Amikor a halál árnyékának völgyében járok, ő kézen fog és átvezet.
Soha nem fedezzük fel Isten irgalmának mélységét, amíg nem kerülünk olyan helyzetbe, ahol kétségbeesetten szükségünk van Isten irgalmára. Addig nem kapunk irgalmat, amíg nem kerülünk igazi bajba. Egy lelkész házaspár étteremben vacsorázott egy másik házaspárral és közben beszélgettek. Beszélgetés közben a férj megemlítette a lelkészházaspárnak, hogy a rák egy nagyon súlyos formáját diagnosztizálták nála korábban. Ahogy néha előfordul, a rák annak ellenére jelentkezett a szervezetében, hogy kiváló fizikai állapotban tartotta magát. Olyan fájdalommal kezdődött, ami úgy tűnt, mintha meghúzódott volna egy izom. Amikor az orvos felállította a rák diagnózisát, a férfinak azt mondta, hogy majdnem a 4. stádiumban van, ami azt jelenti, hogy életveszélyes. Egy gyötrelmes kemoterápiás kezelés után a rákból kigyógyult. A rosszindulatú daganat eltűnt a szervezetéből. De ez az a fajta rák, ami néha visszatér, így az ember sosem érzi magát teljesen nyugodtnak. Amikor a lelkész megkérdezte a barátját, hogy a rák milyen hatással volt rá lelkileg, akkor azt mondta, hogy sokkal nyugodtabbnak érzi magát. Azok a dolgok, amelyek korábban zavarták, már nem zavarják annyira. A rák tisztázta az élete prioritásait. Azt is megjegyezte, hogy sokkal erősebben hisz Isten szuverenitásában, abban, hogy Isten irányít mindent, egészen az élet legapróbb részletéig. Azzal zárta mondandóját, hogy "rájöttem, hogy a betegség néha áldás is lehet".
Pál apostol kétségtelenül egyetértene ezzel. A rák nem könnyű vagy szórakoztató, és önmagában nem "jó". De a rák sok jónak lehet a csatornája, ha a betegségedben felfedezed, hogy mi számít és mi nem. És nagyon mély áldás lesz, ha a betegségeden keresztül felfedezed, hogy Isten vigasztalása nagyobb, mint a bánatod.
A nyomorúságunkban megtudjuk, hogy az egy második pozítiv előnnyel (haszonnal) jár számunkra...

2.FELKÉSZÍT MINKET ARRA, HOGY MÁSOKNAK SZOLGÁLJUNK

,,Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is." (6-7 versek)

Pál ránézett a szenvedéseire - a nehézségekre, a nélkülözésre, a bebörtönzésre és a kérlelhetetlen ellenállásra -, és arra a következtetésre jutott: "Ez nem csak nekem szól. Isten mások javára tesz bennem valamit".
Soha nem szenvedünk egyedül.
Valaki más mindig figyel. A barátaink figyelik, hogyan reagálunk a tragédiára. Tudni akarják, hogy amit mondunk, hogy hiszünk, elég-e nekünk a nehéz időkben. És távolabb mások is figyelik, hogy min megyünk keresztül. Sokan közülük hitetlenek, akik azon tűnődnek, vajon Krisztus létezik-e. Nem tudják, nem biztosak benne, talán olvasták a Bibliát, talán nem, de figyelik, hogyan reagálunk a rossz bánásmódra, a rosszindulatú vádakra, a betegségre, a munkahely elvesztésére, a házasságunk végére, a karrierünk visszaesésére, a pénzügyi összeomlásra, és az árnyékból figyelnek minket, hogy lássák, vajon valódi-e az, amink van, vagy sem.
Pál pontosan erről beszél. A nyomorúságaink meglágyítják a szívünket, így amikor már megkaptuk Isten vigasztalását, könnyen továbbadhatjuk azt valaki másnak. Ó, mennyire szükségünk van erre a gyülekezetben. Olyan könnyű érzéketlenné válni. Olyan kényelmes szeretetlennek lenni. Olyan könnyű lenézni a gyengébb testvéreket, akik nehéz időket élnek át. Olyan könnyelműen mondjuk: "Miért nem lesznek keményebbek? Miért nem mutatnak egy kis gerincességet? Miért nem hagyják abba a panaszkodást, és miért nem élnek tovább? Miért nem tudnak olyan erősek lenni, mint mi többiek?" Isten hagyja, hogy nehéz időkön menjünk keresztül, hogy megtörjön bennünket ettől a szívtelen hozzáállástól, hogy leszoktasson erről. A megpróbáltatásainkat arra használja, hogy megpuhítson minket, hogy Jézus Krisztus nevében szolgálhassunk a sérült embereknek.
Chuck Colson börtönbe került, és ebből a megrázó élményből kiindulva alapította meg a Börtön Közösség szervezetet. Joni Erickson Tada egy baleset során lebénult, és szenvedéséből született meg a fogyatékkal élők felé végzett világméretű szolgálat, amelyet a Joni és Barátai missziói szervezet végez. Ez nem kell, hogy meglepjen minket, mert az Úr legerősebb fegyvereit a megpróbáltatások üllőjén kovácsolják.
Sokunk életében vannak megkeményedett területek, amelyek nem lesznek gyengédek, amíg át nem megyünk a szenvedés tüzén. Isten hagyja, hogy ez megtörténjen, hogy felkészítve legyünk arra, hogy elérjünk másokat, hogy eljussunk másokhoz és megvigasztaljuk őket.
A nyomorúságunk egy harmadik hasznot is eredményez...

3.MINDEN ÖNBIZALMUNKTÓL MEGFOSZT MINKET.

,,Mert azt akarjuk, testvéreim, hogy tudjatok arról a nyomorúságról, amely Ázsiában ért minket: rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk. Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem Istenben, aki feltámasztja a halottakat; aki ilyen halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít." (8-10 versek)
Nem tudjuk pontosan, milyen nehézségeket kellett Pálnak Ázsiában (a mai Törökországban) elszenvednie. Lehet, hogy a zsidó vezetők szélsőséges ellenállásáról volt szó. Lehetett egy súlyos fizikai betegség is. Bármi is volt, a korintusiak tudtak róla, és megértették, hogy Pál azt gondolta, hogy meg fog halni. Azért ír, hogy beszámoljon Isten szabadításáról, és kérje a korintusiak imáit.
Amikor tragédia történik, vagy amikor nehéz idők jönnek, vagy amikor a barátok ellenünk fordulnak, vagy amikor az életünk mélypontjára kerülünk, akkor csodálkozunk, hogy miért történnek a dolgok úgy, ahogyan történnek. Itt találunk egy fontos magyarázatot. A nehéz idők azért jönnek, hogy megtanítsanak minket arra, hogy ne bízzunk magunkban, hanem csakis az Úrban, aki feltámasztja a halottakat. Legtöbbünk ügyesen kezeli az élet "mérsékelt" problémáit. Meg tudunk birkózni a nyűgös gyerekekkel, egy szúrós főnökkel, egy rossz influenzával vagy egy halom munkával, amit az asztalunkra dobnak. Megértjük a normális nyomást, és megtanuljuk, hogyan kezeljük azt. Néha azonban olyan dolgok történnek, amelyek kicsavarják az élet fogaskerekeit, és térdre kényszerítenek bennünket, néha egészen a földig, hogy a földön feküdjünk. Ilyenkor, amikor minden emberi lehetőségünk kizárva, egyetlen reményünk az Úr. Kétségbeesetten kiáltunk Istenhez, mert tudjuk, hogy ha ő nem segít rajtunk, akkor elsüllyedünk. Ezt a leckét újra és újra meg kell tanulnunk.
Isten soha nem visz el téged arra a helyre, ahol már nincs szükséged rá. Néha titokban (vagy nem is annyira titokban) azt kívánjuk, bárcsak olyan helyzetben lennénk, ahol nem lennénk ennyire kétségbeesettek. De ha választani kell az önellátás és a kétségbeesés között, akkor jobb kétségbeesettnek lenni és Istenhez kiáltani, mint azt gondolni, hogy már nincs szükséged rá.
Van még egy utolsó dolog, amit a nyomorúság tesz értünk...

4.FELTÁRJA AZ IMÁDSÁG VALÓDI EREJÉT

,,Mivel ti is segítségünkre vagytok az értünk mondott könyörgéssel, hogy a ránk áradt kegyelemért sokan sokféleképpen mondjanak értünk hálaadást." (11v)
Szeretem ezt a mondatot: "segítségünkre vagytok az értünk mondott könyörgéssel". Pál egy olyan görög szót használ, amely csak itt fordul elő az Újszövetségben. Ez egy összetett szó, amely három másik szóból származik, amelyek jelentése "együtt", "alatt" és "munka". Ezt csinálják az amishok (anabaptista keresztyén közösség), amikor csűremelést végeznek. Beállnak a váz alá, és együtt emelik fel, hogy a megfelelő helyre kerüljön. Ugyanígy mi is összefogunk és felemeljük az élet terheit, amikor egymásért imádkozunk.
Sokszor az imára úgy tekintünk, mint az utolsó lehetőségre, holott annak kellene lennie az első lehetőségnek. Az ima néha hiábavalónak tűnik, mert azt gondoljuk, hogy "tennünk kell valamit". Imádkozni jó, de mi lenne, ha sütnénk egy tortát? Nos, az is rendben van. De ne essünk abba a csapdába, hogy az életet "lelki" és "gyakorlati" dolgokra osztjuk, mintha a süteménysütés "igazi segítség" lenne, míg az imádság csak valami lelki dolog, amit akkor teszünk, amikor semmi mást nem tudunk tenni. Szinte ennek az ellenkezője igaz. Az ima által rászabadítjuk a mennyei erőt azokra a problémákra, amelyekkel a földön szembesülünk. Többet kellene imádkoznunk, nem kevesebbet a bajban.
A tudat, hogy mások imádkoznak értünk, erőt ad nekünk, hogy tovább tudjunk menni. Isten úgy rendelte, hogy imáink számítanak. Álljunk meg egy pillanatra e gondolat fölött.
Imáink számítanak.
Pál azt mondja: "Amikor azt gondoltam, hogy meg fogok halni, ti imádkoztatok, és Isten megszabadított engem". Soha nem fogjuk tudni, amíg a mennybe nem jutunk, hogy hányszor mentettek meg minket mások imái. De hiszem, hogy azon a nagy napon, amikor minden titok feltárul, felfedezzük majd, hogy azért nem estünk el, mert valaki imádkozott értünk. Azért nem adtuk fel, mert valaki imádkozott értünk. Azért nem hoztunk ostoba döntést, mert valaki imádkozott értünk. Azért nem engedtünk a kísértésnek, mert valaki imádkozott értünk. Azért nem vágtunk vissza, mert valaki imádkozott értünk. Azért nem omlottunk össze a nyomás alatt, mert valaki imádkozott értünk. Amikor minden elhangzik, megtudjuk, hogy Isten mások imáit használta fel, hogy lehetővé tegye számunkra, hogy megtegyük az utat a földről a mennybe, és rájövünk, hogy ezek nélkül az Isten által ihletett imák nélkül nem sikerült volna.

Kavicsok a vízben

Imádkoznunk kell másokért, és együtt kell hálát adnunk, amikor imáink meghallgatásra találnak. Amikor imádkozunk, összefogunk Istennel, hogy megáldjon másokat, és előmozdítsa az ő ügyét a földön. Az egyesült imádság által lyukakat ütünk a sötétségbe, hogy Jézus világossága beragyoghassa azt.
Senki sem mentesül az élet megpróbáltatásaitól. Keresztyénnek lenni csodálatos dolog, de ez nem jelenti azt, hogy minden problémád eltűnik. Sok tekintetben a keresztyénné válás növelheti a gondjaidat, mert lelki ellenállással kell szembenézned. Amikor nehéz idők jönnek, csak két választásunk van:
Szenvedhetünk Istennel, vagy
Szenvedhetünk Isten nélkül.
Hadd mondjam ezt másképp. Amikor nehéz idők jönnek...
Szenvedhetünk egyedül, vagy
Szenvedhetünk Isten népével együtt.
Ahogy vigasztalást kapunk, felkészülünk arra, hogy másoknak szolgáljunk. Aztán továbbadjuk másoknak, amit Isten adott nekünk. Ez a keresztyénség lényege. Három szóban összefoglalhatjuk az egész keresztyén életet:
Istentől
Nekünk
Másoknak
Isten minden áldása a kegyelem rohanó áradatában érkezik hozzánk. Felfedezzük Isten szeretetét, Isten irgalmát és Isten békéjét. Megváltást, megbocsátást és vadonatúj életet kapunk - mindezt Isten kegyelméből. Amit Isten nekünk adott, azt mi is szabadon adjuk másoknak.
Voltál már tónál, és dobtál kavicsot a vízbe? Mi történt? Onnan, ahol a kavics a vízbe kerül, egyre messzebb és messzebb terjednek a hullámok. Egyetlen kis kavics okozta hullámzás, hamarosan az egész tóra kihat. Ez egy kép arról, amit Isten tesz az életedben. Megvigasztal téged a megpróbáltatásaidban, hogy te megvigasztalhass másokat, akik továbbadják a vigasztalást még több embernek. A hullámhatás olyan emberekre terjed ki tőled, akikkel talán soha nem is találkozol.
Néhány hívő soha nem fedezi fel ezt az igazságot. Ők örökös siránkozók, amikor a dolgok nehézzé válnak. Számukra az élet soha nem igazságos, mindig ők húzzák a rövidebbet, és azt hiszik, hogy Isten őket a büntetésre választotta ki. Az ilyen embereknek soha nem lesz mások felé irányuló szolgálatuk, mert állandóan harcolnak Isten nézőpontja ellen a megpróbáltatásaikban. Kemények és megkeményedettek maradnak, amikor lágynak és gyengédnek kellene lenniük. Ennek eredményeként nincs mit átadniuk másoknak.

Missziós szemek

Javasolhatok egy egyszerű alkalmazást? Sokan szeretnénk személyes szolgálatot végezni, de nem tudjuk, hol kezdjük el. A személyes szolgálatunk úgy kezdődik, hogy megosztjuk másokkal azt, amit Isten megosztott velünk. Vannak emberek az életedben, akiknek szükségük van arra a segítségre, amit csak te tudsz megadni. Némelyiküknek szüksége van egy bátorító szóra, és te vagy az egyetlen, aki ezt a szót meg tudja adni nekik. Vannak, akik súlyos teher alatt tántorognak, és te vagy az egyetlen, aki le tudja venni ezt a terhet a vállukról. Vannak, akik már majdnem feladják, és te vagy az egyetlen, aki versenyben tarthatja őket. Vannak, akiket hihetetlenül sok megpróbáltatás ért, és csak te vagy az egyetlen, aki segíthet nekik továbblépni.
Ezek az emberek mind ott vannak körülötted. Az egyetlen gondod az, hogy nem látod őket. Imádkozz, hogy Isten adjon neked missziós szemeket. Olyan szemeket, amelyek meglátják az emberek valódi szükségleteit, akikkel találkozol. Imádkozz, hogy Isten legalább egy olyan embert hozzon az utadba, akinek szüksége van arra a segítségre, amit csak te tudsz megadni. Ezt az imát Isten meg fogja válaszolni, mert körülötted mindenütt vannak olyan emberek, akik épphogy megélnek. Látod őket ott, ahol dolgozol, és a szomszédságukban laksz. A gyermekeid együtt járnak iskolába az ő gyermekeikkel. Ott vannak kint és várják, hogy valaki segítsen nekik. Isten egy céllal segített minket: hogy amit kaptunk, azt elvegyük, és megosszuk azokkal, akiknek nagy szükségük van rá.
Talán hallottál már a "sebesült gyógyító" kifejezésről. Mindannyian megsebesültünk az élet kudarcaitól és a minket nyomasztó terhektől. Isten a sebesült férfiakra és nőkre bízta azt a nagyszerű szolgálatot, hogy megosszák szeretetét másokkal.
Ne pazarold el a fájdalmadat. Túl messzire jutottál, és túl nagy árat fizettél érte. Használd fel a fájdalmadat és azt, amire megtanított, hogy közelebb kerülj az Úrhoz és az Ő népéhez. Használd arra, hogy másoknak szolgálj. Isten támassza fel a "sebesült gyógyítók" seregét, akik fogják a kapott vigaszt, és Jézus nevében felajánlják azt a fájdalmas, várakozó, figyelő világnak. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: kétségbeesettnek, szuverenitásában, nyomorúságunkban, megpróbáltatások, megkeményedettek, megterheltettünk, szívfájdalmaival, szerencsétlenség, ellenállhatatlan, diagnosztizálták, megvigasztalhass, szomszédságukban, szorongattatunk, megvigasztaljon, szegénységemben, kétségbeesetten, megbetegedésben, következtetésre, megvigasztaljuk, vigasztaltatunk, megtörténhetett, elkerülhetetlen, kétségbeesettek, meggyógyuljanak, üdvösségetekért, megpróbáltatás, hátratekintünk, szenvedéseknek, meghallgatásra, törökországban, korintusiakhoz, szeretetlennek, vigasztalásunk, vigasztalásban, vigasztalással, szenvedéseiben, irgalom Atyja, életünk felől, értünk mondott, ránk áradt, lelkész felakarta, gyászoló családot, elhunyt anyja, lelkész öltözködött, anya félrehívta, elkerülhetetlen kérdést, halálraítélt nemzedéknek, legbuzgóbb hívő, kérdés évszázadokon, olyan kérdés, legerősebb hívők, kérdésre csak, Urunk Jézus Krisztus Atyja, VÁRATLAN VÁLASZ, KÖZELEBB VISZ MINKET AZ ÚRHOZ, Vajon Isten, FELKÉSZÍT MINKET ARRA, HOGY MÁSOKNAK SZOLGÁLJUNK, Jézus Krisztus, Chuck Colson, Börtön Közösség, Joni Erickson Tada, MINDEN ÖNBIZALMUNKTÓL MEGFOSZT MINKET, Pálnak Ázsiában, FELTÁRJA AZ IMÁDSÁG VALÓDI EREJÉT, Szenvedhetünk Istennel, Szenvedhetünk Isten, Felfedezzük Isten, Amit Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szívem  Gonosz démon-álarc  Adakozás  Hogy lehet megtartani  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  s immár én is felragyogva, ért...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kaffka_Margit  Kaffka_Margit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Nem számIt  Erdőn  Png virág  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Sokan azt tartják  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  képre írva  Png virág  Lóhere  Próbálj meg ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Png kislány  Facebookon kaptam  képre írva  Szívem tiéd  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png kutya  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Reggel van  Ágai Ágnes – Csendélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 20  Nagyi telefonál  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy bizonyos határt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Tavaszi kép 
Bejegyzés Címkék
irgalom Atyja, életünk felől, értünk mondott, ránk áradt, lelkész felakarta, gyászoló családot, elhunyt anyja, lelkész öltözködött, anya félrehívta, elkerülhetetlen kérdést, halálraítélt nemzedéknek, legbuzgóbb hívő, kérdés évszázadokon, olyan kérdés, legerősebb hívők, kérdésre csak, válasz létezik, hívő férfiak, második korintusi, első fejezet, élet szívfájdalmaival, legtöbben hátratekintünk, múltba tekintünk, elmúlt napokban, kirívó vétséget, megközelítés szinte, másfajta megközelítést, fontos alapelvet, egész életre, áldozat ránéz, áldozat inkább, tanulónak nincs, legjobbat hozza, nehéz idők, tanuló megérti, nehéz időket, tanuló mindenben, élet legrosszabb, igazi keresztyén, kicsit másképp, nyomorúság négy, isteni szándék, nagyobbik kiskorában, kisebbik pedig, földi életük, ágyam mellett, halál árnyékának, lelkész házaspár, másik házaspárral, férj megemlítette, nagyon súlyos, orvos felállította, gyötrelmes kemoterápiás, rákból kigyógyult, rosszindulatú daganat, ember sosem, lelkész megkérdezte, élete prioritásait, élet legapróbb, betegség néha, betegségedben felfedezed, betegségeden keresztül, nyomorúságunkban megtudjuk, kérlelhetetlen ellenállásra, következtetésre jutott, barátaink figyelik, nehéz időkben, rossz bánásmódra, rosszindulatú vádakra, munkahely elvesztésére, házasságunk végére, karrierünk visszaesésére, pénzügyi összeomlásra, árnyékból figyelnek, nyomorúságaink meglágyítják, gyengébb testvéreket, szívtelen hozzáállástól, sérült embereknek, megrázó élményből, baleset során, fogyatékkal élők, megpróbáltatások üllőjén, szenvedés tüzén, harmadik hasznot, zsidó vezetők, súlyos fizikai, korintusiak tudtak, korintusiak imáit, barátok ellenünk, életünk mélypontjára, fontos magyarázatot, nyűgös gyerekekkel, szúrós főnökkel, rossz influenzával, halom munkával, asztalunkra dobnak, normális nyomást, élet fogaskerekeit, földön feküdjünk, leckét újra, kétségbeesés között, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.